Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Redegjørelse knyttet til Åpenhetsloven 2023 

  

Organisering  

Vår virksomhet og driftsområde er organisert som et aksjeselskap med forretningsadresse på Åse i Andøy Kommune, og avdeling i Industriveien på Andenes. 

 

Vår virksomhet er del av det organiserte arbeidslivet, og er medlem av Nordnorske Entreprenørers Serviceorganisasjon (NESO). Betong Norge. Vi har tariffavtale med Fellesforbundet, gjennom Fellesoverenskomsten for byggfag. 

 

Driftsområde  

Vårt virksomhetsområde er bygg- og anleggsarbeid hvor vi i over 85 år har bygget og renovert industri- og næringsbygg for private og offentlige byggherrer i Nordland og Troms. Vår virksomhet omfatter både betong- og tømrerarbeid og vi påtar oss også totalentrepriser.  

Vi har også egen betongstasjon integrert i vår drift. 

 

Vår virksomhet omfatter ikke egenimport av produkter.  

 

Rutiner og retningslinjer knyttet til Åpenhetsloven  

Deler av Åpenhetsloven sitt virkeområde er i stor grad allerede forankret i virksomhetens rutiner og retningslinjer som følge av andre lovkrav og bransjestandarder som gjelder for bygg- og anleggsvirksomhet. Våre rutiner og retningslinjer er forankret hos daglig leder og styret. 

 

I vårt arbeid med Åpenhetsloven har vi evaluert og oppdatert våre rutiner og retningslinjer for å bedre stille oss i stand til å oppfylle vår forpliktelse til ansvarlighet både i forhold til anstendige arbeidsvilkår, menneskerettigheter og seriøsitet i næringslivet.  

 

Aktsomhetsvurderingen  

Vi har foretatt kartlegging og vurdering av negativ påvirkning/skade ut fra egen virksomhet, leverandørkjeder og forretningsforbindelser.  

Slik kartlegging vil bli gjennomført kontinuerlig, og minimum årlig. 

 

Arbeidet med aktsomhetsvurderingen er utført på følgende måte:  

 

Tre hovedområder, med følgende delområder og underområder: 

 1. Arbeidsforhold i virksomheten 

 • Ansettelsesprosesser, i forhold til diskriminering 

 • Arbeidsvilkår, i forhold til lønn og overtid 

 • Arbeidsforhold på byggeplass, i forhold til Verktøy, arbeid i høyden og HMS på byggeplassen 

 1. Innkjøp av varer 

 • Byggevarer, i forhold til leverandører 

 1. Underentreprenører 

 • I forhold til om de følger Åpenhetsloven, lønnsvilkår og kontraktsvilkår 

 

Gjennom våre aktsomhetsvurderinger har vi avdekket følgende faktiske negative konsekvenser under de forskjellige tre hovedområdene:  

 1. Fare for å diskriminere ved ansettelsesprosesser. Vi utarbeider derfor en intern policy som forankrer vårt standpunkt om å sørge for en anstendig og rettferdig ansettelsesprosess. 

 1. Vi har ikke gode nok interne rutiner hos oss for å følge opp alle vare- og tjenesteleverandører. Dette må vi ta tak i, og sørge for å bli bedre på. 

 1. Vi har ikke gode nok interne rutiner hos oss for å følge opp alle underentreprenørene. Dette må vi ta tak i, og sørge for å bli bedre på. 

 

 

Åse, 11.oktober 2023 

Share on Facebook

Logg inn